Overname Global Flexibles door Dimensio

Global Flexibles Europe verstevigt haar positie in de markt door onderdeel te worden van de Dimensio-groep.

Mijlpaal !! Op 3 januari 2022 is Global Flexibles Europe B.V.  (GFE) onderdeel geworden van de Dimensio-groep.

Bert Verheij – voormalig eigenaar van GFE – in reactie op de overname: “Na ruim 21 jaar keihard te hebben gewerkt aan de opbouw van ons mooie familiebedrijf, werd het tijd voor belangrijke stappen met het oog op de toekomst van Global Flexibles. De keuze voor overname maak je alleen als je zeker weet dat je met de juiste partij aan tafel zit, die past bij de cultuur van het bedrijf en met wie je verder kunt bouwen. Met de overname door Dimensio kan Global Flexibles verder groeien en haar programma verder uitbreiden”.

Caspar Jacobs, ondernemer en eigenaar van Dimensio Verpakkingen: “Wij zijn zeer verheugd dat GFE onze groep gaat versterken en daarbij het aandeel van de aanwezigheid van Dimensio in voedselverpakkingen in Europa helpt vergroten. Onze voedselverpakkingsbedrijven, Havelaar Verpakkingen, Chocapack en Global Flexibles Europe vormen een sterk geheel voor de groei binnen de voedselverpakkingenmarkt”.

GFE zal in haar huidige vorm en op hetzelfde adres in Krimpen aan den IJssel blijven opereren. Het management, bestaande uit Bert Verheij, Johannes den Hartogh en Dick Kuperus, zal verantwoordelijk blijven voor de dagelijkse gang van zaken.

Over Dimensio
Het in 1992 opgerichte Dimensio Verpakkingen heeft een groeistrategie voor de lange termijn en een expansief investeringsbeleid. Bedrijven binnen de groep worden geleid met een aanzienlijke autonomie en speelruimte voor lokaal ondernemerschap, terwijl ze ook profiteren van de ondersteuning van gecentraliseerde diensten.

Begeleiding & advies
Het verkoopproces is uitermate professioneel begeleid door Adriaan Westerveld en zijn team van Promissie-Eemland (ProMissie Bedrijfsoverdracht & Ondernemersadvies).